Φρουτακια: Η ιστορία τους

Μπορεί τα περισσότερα από τα σημερινά φρουτάκια να κατασκευάζονται στην Κίνα και στην Ασία αλλά η μαμά πατρίδα των τυχερών παιχνιδιών είναι η Αμερική. Οι πρώτοι κουλοχέρηδες κυκλοφόρησαν στην άγρια δύση της Αμερικής όπου οι περίφημοι καουμπόηδες πέρναγαν ξέγνοιαστοι την ώρα τους τζογάροντας πότε στα τραπέζια του πόκερ και πότε στους κουλοχέρηδες της εποχής. Οι "one arm bandit machines" ή ληστές με το ένα χέρι ή κουλοχέρηδες, όπως λέγονταν παλιά, ήρθαν για να συναρπάσουν τους λάτρεις του τζόγου και παραμένουν δημοφιλέστατοι μέχρι και στις μέρες μας.

Παλιο Φρουτακι Κουλοχέρης

Ο αρχικός σχεδιασμός των κουλοχέρηδων περιελάμβανε μόλις τρείς τροχούς ανά μηχάνημα και ήταν σχεδιασμένος να παίρνει χρήματα και συγκεκριμένα κέρματα. Χαρτονομίσματα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε φυσικά κάρτες που δεν υπήρχαν ούτε καν στο μυαλό κανενός εκείνη την εποχή... Στη μέση ή κάπου κοντά στο κάτω μέρος του κουλοχέρη υπήρχε ένας χώρος όπου έβγαιναν τα κέρματα που κέρδιζε ο τυχερός παίκτης, δημιουργώντας τον αντίστοιχο ντόρο από τον ήχο που δημιουργούσαν τα κέρματα μόλις έπεφταν!

Ένα από τα πιο χτυπητά στοιχεία των πρώτων κουλοχέρηδων ήταν ο μοχλός που έπρεπε να τραβήξει ή να κατεβάσει προς τα κάτω ο παίκτης για να ξεκινήσουν να γυρίζουν οι τροχοί του μηχανήματος. Στην όψη του κουλοχέρη απο μακριά αυτό φαινόταν σαν ένας άνθρωπος με ένα μόνο χέρι κι έτσι κυκλοφόρησε ευρέως η ονομασία ο ληστής με το ένα χέρι ή κουλοχέρης στα Ελληνικά.

Τα μηχανήματα ήταν συνήθως πολύ μεγάλα, γύρο στο 1,5 μέτρο ύψος επί 1 μέτρο μήκος επί μισό μέτρο βάθος, φτιαγμένα από ξύλο και είχαν τη δική τους βάση ενσωματωμένη ώστε να ανεβαίνει το συνολικό ύψος της μηχανής και να βολεύει τον κόσμο να παίζει όρθιος χωρίς να χρειάζεται καρέκλα ή σκαμνί. Μερικά μηχανάκια είχαν μικρότερους τροχούς και μπορούσαν να τοποθετηθούν επάνω στο μπαρ ή σε τραπέζια.

Σιγά σιγά και όσο ο καιρός περνούσε και τα φρουτακια γίνονταν όλο και πιο δημοφιλή, οι κατασκευές γίνανε μικρότερες και προστέθηκαν φωτάκια. Πολλά φωτάκια! Το σκεπτικό ήταν όσο πιο πολλά φωτάκια τόσο περισσότερος κόσμος θα το προσέξει και θα παίξει! Γύρω στο 1970 τα φρουτακια ήταν τοποθετημένα σε κάθε είδους μαγαζιά και τραβούσαν την προσοχή περαστικών και πελατών όλων των κατηγοριών, κοινωνικών στρωμάτων και πολιτικών πεποιθήσεων!

Η σημερινή Μέκκα των καζινο είναι φυσικά το πασίγνωστο Λας Βέγκας στη κοιλάδα της Νεβάδας. Τουρίστες από την Αμερική και όλο το κόσμο συρρέουν να παίξουν στα φρουτακια καζινο και γενικά σε όλα τα παιχνίδια καζινο αφού οι πρώιμοι κουλοχέρηδες γέννησαν ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια στη διασκέδαση με τυχερά παιχνίδια!

Διαβάστε αναλύσεις και περιγραφές για τα πιο δημοφιλή παιχνιδια φρουτακια που μπορείτε να βρείτε στα καλύτερα καζινο.